top of page

Microskills

Instagram stories

Voor mijn microskill ben ik gaan kijken wat alle functies zijn van de Instagram stories en wat voor mogelijkheden en 'hacks' er allemaal zijn. Ik post zelf niet zoveel op mijn story op instagram, dus er was genoeg nieuws om te ontdekken.

IMG_6139.PNG

Dit is het scherm waarin je start. Bovenaan de knoppen om je camera te draaien, flits aan of uit te doen en om dit weer weg te klikken. Onderaan filters die je over je gezicht of omgeving kan plaatsen. En dan links heb je allemaal opties om op dat moment met de camera van alles te doen. 

Maken - hierin kan je tekst, polls, timers e.d. posten zonder dat je er een foto bij hoeft te plaatsen.

Boomerang - hiermee maak je een soort loopende gif, een korte video die herhalend afspeelt.

Lay-out - met deze functie kan je ter plekke collages maken, ook kan je het raster nog veranderen als je deze functie aanzet.

Meerdere opnamen - je kan hierin meer foto's achter elkaar maken voor je story, als je dus meerdere foto's tegelijk wil maken en posten kan dat hiermee.

Niveau - hiermee kan je een soort waterpas aanzetten, je kan dan kijken of je camera recht staat als je een foto of video maakt.

PhotoBooth - er gaat een timer aan en er worden 4 foto's gemaakt die vervolgens in een filmpje achter elkaar spelen.

Superzoom - ik snap deze functie niet helemaal, maar je kan hiermee filmen met een filter over je camera en heel ver inzoomen, als ik het goed begrijp.

Handsfree - hiermee kan je filmen zonder dat je de knop ingedrukt hoeft te houden.

IMG_6140.PNG
IMG_6146.PNG

Als je dan een foto hebt gemaakt kom je op dit scherm. Bovenaan heb je een paar opties waarmee je kan spelen. Van links naar rechts, eerst heb je het pijltje naar beneden hiermee sla je de (bewerkte) foto op. Dan heb je het ronde gezichtje, als je daar op klikt kan je sommige filters aanzetten die je ook kan gebruiken als je de foto aan het maken bent. De smiley in het vierkantje zijn stickers, je kan een categorie intikken (of als je weet wie de stickers maakt de naam van degene) om naar verschillende soorten te zoeken en ze te plakken op je foto of video. Dan heb je de pen tool die hieronder nog iets meer wordt uitgelegd. En als laatste de tekst tool.

Hieronder zie je foto's met de functies van de tekst tool. Met de 4 lijnen kan je de tekst uitlijnen naar links, het midden of rechts. Met het rondje met de A erin kan je de kleur van je getypte tekst veranderen, gebruik het pipetje om een kleur uit je foto te pakken, kies een van de gekozen kleuren of kies zelf een kleur door je vinger ingedrukt op een van de kleuren te houden. Dan kom je bij plaatje twee heb je veel meer optie. De volgende optie is de A met de glittertjes erbij, hiermee kan je een kleur blok om je tekst heen plaatsen. Als je er weer op klikt switcht hij de kleur van het blok en de kleur van je tekst. De laatste A met de streepjes animeert je geschreven tekst. Per lettertype verschilt de animatie, dus probeer ze allemaal uit om achter de variaties te komen.

IMG_6147.PNG
IMG_6145.PNG
IMG_6144.PNG
IMG_6141.PNG
IMG_6143.PNG

Hiernaast zie je de verschillende pen tools die er zijn. Ik heb een streep met elke gezet zodat je kan zien wat ze doen, de laatste optie is de gum. Als je de eerste pen pakt en die ingedrukt houdt op je foto maakt hij de hele afbeelding die kleur. Net als bij de tekst heb je de kleurenopties beneden en kan je ook een eigen kleur kiezen als je een van de bolletjes ingedrukt houdt.

Heel erg in het kort zijn dit de basisfuncties van de instagram stories.

In deze video laat ik nog een paar trucjes zien die niet zo vanzelfsprekend zijn. Het is vrij duidelijk in de video hoe het werkt, behalve de laatste 'truc'. Als je op instagram meer kijkers en aandacht wil zal je gebruik moeten maken van hashtags. Een tip om dat niet zo opzichtig in your face te doen is dus door je hashtags te typen die je wil, die kleiner maken en vervolgens een nieuwe afbeelding daaroverheen te plaatsen. Dan zijn ze verborgen, maar je krijgt wel de exposure van de hashtags op je account. 

bottom of page